Vlaardingse PKN kerken en DMC        Vlaardingse PKN kerken en DMC
 
Welkom op de website van de Protestantse Gemeente te Vlaardingen Welkom op de website van de Protestantse Gemeente te Vlaardingen

Over ons
De Protestantse Gemeente Vlaardingen bestaat uit
vier wijkgemeenten en
een diaconaal-missionair centrum 'De Windwijzer'. 

Op deze website kunt u alle informatie lezen over de structuur, de activiteiten en de kerkdiensten van de diverse wijken. Aan de andere kant geeft de website de mogelijkheid om naar de zelfstandige websites van de afzonderlijke wijken te gaan.

De Protestantse gemeente te Vlaardingen richt zich vanuit het christelijk geloof in woord en in daad aansprekend op alle mensen die haar aandacht nodig hebben, zij die erom vragen of soms ook niet. Het gaat hierbij om gemeente-leden, om Vlaardingers, maar ook om mensen daarbuiten.
De PGV bouwt dankbaar voort op de tradities van de kerk van alle tijden. De PGV staat hierbij kritisch tegenover de veranderingen in de maatschappij, deze soms omarmend en soms afwijzend, waarbij richtinggevend is dat het woord ‘ik’ geen norm en maat is en het woord ‘samen’ een belangrijk (bijbels) gegeven is.


Lees verder

 
Nieuwe aanpak Onderweg in 2020 Nieuwe aanpak Onderweg in 2020
Geplaatst: 2 december 2019
Per een nader te bepalen datum in 2020 gaat de Onderweg tweewekelijks verschijnen, in afwachting van een nog aan te stellen eindredacteur die de definitieve vorm kan gaan opzetten. Daarvoor is nogmaals een advertentie in de Onderweg geplaatst.
» Lees verder over de nieuwe aanpak
 
Rapport 'Eerste krijtstrepen voor de PG te Vlaardingen van 2020 tot 2030' Rapport 'Eerste krijtstrepen voor de PG te Vlaardingen van 2020 tot 2030'
Geplaatst: 10 oktober 2019
Het rapport ‘EERSTE KRIJTSTREPEN voor de Protestantse Gemeente te Vlaardingen van 2020 tot 2030’ is verschenen.
Het rapport besproken en goedgekeurd door de Algemene Kerkenraad en ter bespreking gegeven in de wijkgemeenten.

Het rapport gaat over de toekomst van de Protestantse Gemeente te Vlaardingen en geeft daarvoor de eerste krijtstrepen, niet meer en niet minder.
 
Terugblik Kerkterras 2019 - foto's & video Terugblik Kerkterras 2019 - foto's & video
Geplaatst op 09-09-2019
We mogen terugkijken op een mooie 4e kerkterras-viering. Het was een geïnspireerde en inspirerende bijeenkomst van mensen uit vele kerken in  Vlaardingen.
    
Lees verder en bekijk de foto's en de video
» Terugblik Kerkterras 2019
 
Eindrapport van de Werkgroep Toekomstvisie PGV Eindrapport van de Werkgroep Toekomstvisie PGV
In opdracht van de algemene kerkenraad:
"In beweging - de Toekomstvisie 2015–2020 van de Protestantse Gemeente te Vlaardingen" - dec 2015
     Lees dit eindrapport » In beweging