Welkom op de website van de Protestantse Gemeente te Vlaardingen Welkom op de website van de Protestantse Gemeente te Vlaardingen

Over ons
De Protestantse Gemeente Vlaardingen bestaat uit vier wijkgemeenten en een diaconaal-missionair centrum 'De Windwijzer'.
Op deze website kunt u alle informatie lezen over de structuur, de activiteiten en de kerkdiensten van de diverse wijken. Aan de andere kant geeft de website de mogelijkheid om naar de zelfstandige websites van de afzonderlijke wijken te gaan.

De Protestantse gemeente te Vlaardingen richt zich vanuit het christelijk geloof in woord en in daad aansprekend op alle mensen die haar aandacht nodig hebben, zij die erom vragen of soms ook niet. Het gaat hierbij om gemeente-leden, om Vlaardingers, maar ook om mensen daarbuiten.
De PGV bouwt dankbaar voort op de tradities van de kerk van alle tijden. De PGV staat hierbij kritisch tegenover de veranderingen in de maatschappij, deze soms omarmend en soms afwijzend, waarbij richtinggevend is dat het woord ‘ik’ geen norm en maat is en het woord ‘samen’ een belangrijk (bijbels) gegeven is.
       Lees verder

[Scroll voor nieuwsberichten naar beneden.]

 

       Vlaardingse PKN kerken en DMC
 
 
Kliederkerk zondag 9 juni - Samen Sterk Kliederkerk zondag 9 juni - Samen Sterk
Geplaatst: 17 mei 2024
Zondag 9 juni 2024 is er om 14.45 uur Kliederkerk in het Open Huis aan de Zomerstraat 18 in Vlaardingen. Het thema is “Samen Sterk”. Kom jij ook?   » Lees verder
 
Talent gezocht voor de Kliederkerk Talent gezocht voor de Kliederkerk
Geplaatst: 17 mei 2024
De Kliederkerk heeft extra talent nodig. Kun jij ons versterken met jouw talenten?
» Lees verder
 
De Protestantse Gemeente Vlaardingen viert Pinksteren! De Protestantse Gemeente Vlaardingen viert Pinksteren!
Geplaatst: 7 mei 2024
Op twee locaties is er zondag 19 mei een kerkdienst. In de Bethelkerk om 10.00h onder leiding van pastores Annabell de Jong en Petra Nijboer en in de Rehobothkerk om 10.00h onder leiding van ds. Geert van Meijeren. Welkom!
» Lees verder
 
Overdracht Grote Kerk Overdracht Grote Kerk
Geplaatst: 12 april 2024
Woensdag 20 maart is de Grote kerk overgedragen aan Stadsherstel Maassteden BV. Hiermee is een einde gekomen aan onze verantwoordelijkheid voor het gebouw.
» Lees verder
 
VACATURE VACATURE

De Protestantse Gemeente in Vlaardingen (PGV) zoekt voor 0,5-0,7 fte een enthousiaste Seniorenpastor. Reageren graag vóór 28 april 2024.
» Lees de gehele vacature hier

 
Paascollecte 2024 - GA MEE Paascollecte 2024 - GA MEE
Geplaatst: 15 maart 2024
Wij doen een beroep op u. Steun het werk in onze gemeente met een extra bijdrage. Dan blijven nu en in de toekomst waardevolle en inspirerende activiteiten mogelijk en vormen we samen een krachtig getuigenis van Gods goedheid in de wereld.   » Lees verder
 
Voorlopig resultaat Actie Kerkbalans 2024 Voorlopig resultaat Actie Kerkbalans 2024
Geplaatst: 29 februari 2024
Op dit moment kunnen wij u meedelen dat tot nu toe een bedrag van € 625.000,-- is toegezegd. Dat is een zeer mooi resultaat waarvoor we u dankbaar zijn. U heeft laten zien dat u onze kerk een warm hart toedraagt!
» Lees de gehele brief van het CvK
 
Kerkbalans 2024 Kerkbalans 2024
Geplaatst: 27 februari 2024
Kerken krijgen geen subsidie van de overheid, daarom heeft zij, om te kunnen blijven bestaan, een financiële bijdrage nodig van haar leden. Het thema van de Actie Kerkbalans 2024 is: GEEF VANDAAG VOOR DE KERK VAN MORGEN. Dan blijft de kerk van waarde voor haar leden en de samenleving, nu en in de toekomst.
» Lees hier verder
 
HERINNERING... HERINNERING...
Geplaatst: 15 december 2023
... aan uw toezegging voor Actie Kerkbalans 2023.
» Lees de brief
 
Wie is wie van het team bij de Protestantse Gemeente te Vlaardingen? Wie is wie van het team bij de Protestantse Gemeente te Vlaardingen?
Geplaatst: 1 december 2023
Het voltallige team predikanten en kerkelijk werkers van de Protestantse Gemeente Vlaardingen op een rijtje.
» Naar foto en lijst
 
Voorlopige Jaarrekening 2022 Voorlopige Jaarrekening 2022
Geplaatst: 30 juni 2023
Hierbij bieden wij u de voorlopige jaarrekening over het kalenderjaar 2022 aan van het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Vlaardingen.
 
ANBI-rapportage geplaatst ANBI-rapportage geplaatst
Geplaatst: 30 juni 2023
De ANBI rapportage 2022 van het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente te Vlaardingen is geplaatst.
 
Begroting 2023 Begroting 2023
Geplaatst: 5 februari 2023
De begroting 2023 van het College van Kerkrentemeesters is geplaatst op de ANBI-pagina.
 
Centraal Meldpunt Overlijden Centraal Meldpunt Overlijden
Geplaatst: 29 juli 2022
Vanaf heden hebben we weer een
Centraal Meldpunt Overlijden voor de gehele Protestantse Gemeente te Vlaardingen.

» Lees verder
 
Bespreking rapport BOUWEN OP GOEDE GROND Bespreking rapport BOUWEN OP GOEDE GROND
Geplaatst: 15 maart 2022
In een extra vergadering van de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente te Vlaardingen op 12 maart 2022 is het rapport BOUWEN OP GOEDE GROND van de commissie Toekomst PGV in concept aangenomen.
Het wordt vanaf nu tot uiterlijk 28 april besproken in de wijkkerkenraden, in door de wijkgemeenten te organiseren gemeenteavonden in het bestuur van het Diaconaal Missionair Centrum De Windwijzer, het College van Kerkrentmeesters, het college van Diakenen en het Ministerie van predikanten en kerkelijk werkers.
» Lees het rapport
 
Twee interne vertrouwenspersonen aangesteld bij PG te Vlaardingen Twee interne vertrouwenspersonen aangesteld bij PG te Vlaardingen
Geplaatst: 23 februari 2022
De Protestante gemeente te Vlaardingen wil dat er een plek is waar gemeenteleden met klachten over ongewenst gedrag terecht kunnen. Er zijn daarom twee vertrouwenspersonen aangesteld. Zij bieden een eerste opvang als je in een situatie komt die niet veilig voelt.
» Lees verder