Raad voor het Jeugdwerk Raad voor het Jeugdwerk
Sinds enkele jaren beschikt de Protestantse Gemeente van Vlaardingen over een Raad voor het Jeugdwerk (RvhJ). De RvhJ ondersteunt de AK bij het vormgeven van het kerkelijk jeugdwerk in onze stad en valt onder verantwoordelijkheid van de AK.

De RvhJ is samengesteld uit afgevaardigden van de vier Vlaardingse wijken; elke wijk is daarbij door één persoon in de Raad vertegenwoordigd, aangevuld met een voorzitter die voor de AK en wijkkerkenraden het aanspreekpunt is.

In de praktijk fungeert de RvhJ als een klankbord voor de jeugdwerker.
Sinds september 2015 is Juliëtte Pol als jeugdwerker voor alle wijken van de Vlaardingse PKN aan de slag. In overleg met de afgevaardigde van elke wijk en met de leiding van diverse jeugdclubs en verenigingen stelt zij een werkplan op, dat de basis vormt voor haar werkzaamheden.

Tijdens de vergaderingen van de RvhJ worden deze werkplannen besproken.
Ook de voortgang van het jeugdwerk in de wijken komt uitgebreid aan de orde.

De jeugdwerker is gericht op het begeleiden en adviseren van degenen die in de wijk op een of andere wijze bij het kinder- en jeugdwerk betrokken zijn; de uitvoering gebeurt in principe door de jeugdleiding zelf.
Door de begeleiding van een professional vindt er o.a. visievorming plaats, krijgt het jeugdwerk in de wijk nieuwe ideeën en worden ontwikkelingen begeleid.

Samenstelling Raad voor het Jeugdwerk (juli 2018):
Corrie de Jong (Centrum West)
Connie Koole (Holy)
Sebastiaan Vogel (Grote Kerk)
Cees Vermaat (voorzitter)
Peter Jan Kik (jeugdwerker)

Voor de wijkgemeente Ambacht Oost is een vacature.
 
Verslag Pinksterspel 2020 Verslag Pinksterspel 2020

Op eerste Pinksterdag werd door 18 enthousiaste jongeren het Pinksterspel gespeeld. In de week voorafgaand aan Pinksteren ontvingen alle deelnemers per mail een pakket met puzzels. Echter konden deze nog niet geopend worden. Alle puzzels waren vergrendeld met een code. Op eerste Pinksterdag om 11 uur precies kwam een filmpje online op YouTube waarin de aanwijzing stond om de eerste puzzel te openen. En vanaf dat moment was de race geopend.

Alle deelnemers waren erg druk om zo snel mogelijk puzzel na puzzel op te lossen en zo als eerste bij het laatste spel aan te komen.
Sommige puzzels werden thuis opgelost, sommigen op verschillende locaties in Vlaardingen. Door alle puzzels heen leerden de deelnemers het verhaal van Pinksteren beter kennen. En dat was nodig, want de allerlaatste opdracht was om zelf zo volledig en duidelijk mogelijk het Pinksterverhaal te vertellen. Met die opdracht konden de deelnemers nog bonuspunten verdienen, om een nog snellere tijd neer te zetten.
Als spelleider heb ik heel veel plezier gehad om te zien hoe fanatiek de deelnemers bezig waren met het spel. En uiteindelijk kwam er een terechte winnaar. Emmanuel (10) en Victoria (8) hadden als eerste alle opdrachten gedaan en verdienden ook nog eens veel bonuspunten met een creatief filmpje waarin het Pinksterverhaal werd verteld.
Had jij ook graag dit spel mee willen spelen, maar lukte dat deze keer even niet. Of wil je een volgende keer weer graag meedoen? Stuur even een mailtje naar jeugdwerker@pknvlaardingen.nl en dan wordt je op de hoogte gehouden als er weer een spel wordt georganiseerd.

Vriendelijke groet,

Peter Jan Kik,
Jeugdwerker.
 
 
 
Kliederkerk Kliederkerk

Wil je je kinderen iets van het geloof of de bijbel meegeven, maar past een gewone kerkdienst niet bij jouw beleving of agenda? Dan is Kliederkerk iets voor jou! Bij Kliederkerk zijn ouders, grootouders en kinderen samen welkom om op creatieve manieren bijbelverhalen te ontdekken.


Een kliederkerkbijeenkomst bestaat uit 3 onderdelen:
 1. Samen ontdekken
  Misschien heb je het bijbelverhaal dat deze Kliederkerk centraal staat nog nooit gehoord. Tijdens het ‘samen ontdekken’ ga je met allerlei creatieve activiteiten op onderzoek uit naar het verhaal. Waar gaat het over?
   
 2. Samen vieren
  Als we samen vieren vertellen we het verhaal dat centraal staat. We zingen een paar liedjes en we bidden samen.
   
 3. Samen eten
  Een kliederkerkbijeenkomst wordt altijd afgesloten aan een grote tafel vol met lekkere hapjes. Samen eten vinden we erg belangrijk, omdat je dan nog even lekker kunt napraten en verder kennis kunt maken met elkaar.
Voor Kliederkerk is kennis van de Bijbel of het geloof niet noodzakelijk, nieuwsgierigheid wel!

Kliederkerk is iedere tweede zondag van de maand van 15.00 tot 17.00, in De Windwijzer.

Bekijk foto’s en luister naar liedjes via onze facebookpagina: facebook.nl/kliederkerkVLD.

We hopen je te zien!
 
Bethelclubs CJV/GJO Bethelclubs CJV/GJO
In de Bethelkerk zijn op doordeweekse avonden al jaren veel kinderen te vinden. “De club” is bij de kinderen uit ‘t Ambacht een bekend fenomeen.  De elektronica gaat uit en de gezelligheid gaat aan. Knutselen, spelletjes, een speurtocht of een spel buiten mag oubollig en ouderwets klinken, het werkt nog prima in deze tijd. De kinderen gaan er wekelijks met veel plezier naar toe.
Op maandagavond is de jongensclub (leeftijd 8-12 jaar). Op dinsdag- (10-12 jaar) en donderdagavond (8-10 jaar) is er club voor de meisjes en op woensdagavond is de club voor de allerkleinste jongetjes en meisjes van 6 tot 8 jaar oud. Op zondagavond is het de beurt aan de tieners (12 tot 15 jaar) om de clubzaal te betrekken.  
 
Het begin van het schooljaar beginnen we met een startactiviteit voor alle clubs tegelijkertijd en halverwege het jaren vieren we de winter met een Midwinteractiviteit. 
Het jaar wordt afgesloten met een weekend op kamp naar Amerongen.
Het thema varieert, de sfeer is altijd hetzelfde: steengoed!

Kamp Bethelkerkclubs 2015