Verslag Pinksterspel 2020 Verslag Pinksterspel 2020

Op eerste Pinksterdag werd door 18 enthousiaste jongeren het Pinksterspel gespeeld. In de week voorafgaand aan Pinksteren ontvingen alle deelnemers per mail een pakket met puzzels. Echter konden deze nog niet geopend worden. Alle puzzels waren vergrendeld met een code. Op eerste Pinksterdag om 11 uur precies kwam een filmpje online op YouTube waarin de aanwijzing stond om de eerste puzzel te openen. En vanaf dat moment was de race geopend.

Alle deelnemers waren erg druk om zo snel mogelijk puzzel na puzzel op te lossen en zo als eerste bij het laatste spel aan te komen.
Sommige puzzels werden thuis opgelost, sommigen op verschillende locaties in Vlaardingen. Door alle puzzels heen leerden de deelnemers het verhaal van Pinksteren beter kennen. En dat was nodig, want de allerlaatste opdracht was om zelf zo volledig en duidelijk mogelijk het Pinksterverhaal te vertellen. Met die opdracht konden de deelnemers nog bonuspunten verdienen, om een nog snellere tijd neer te zetten.
Als spelleider heb ik heel veel plezier gehad om te zien hoe fanatiek de deelnemers bezig waren met het spel. En uiteindelijk kwam er een terechte winnaar. Emmanuel (10) en Victoria (8) hadden als eerste alle opdrachten gedaan en verdienden ook nog eens veel bonuspunten met een creatief filmpje waarin het Pinksterverhaal werd verteld.
Had jij ook graag dit spel mee willen spelen, maar lukte dat deze keer even niet. Of wil je een volgende keer weer graag meedoen? Stuur even een mailtje naar jeugdwerker@pknvlaardingen.nl en dan wordt je op de hoogte gehouden als er weer een spel wordt georganiseerd.

Vriendelijke groet,

Peter Jan Kik,
Jeugdwerker.
 
 
terug